Proč nosit vlnu v létě?​

Léto je obdobím veder, bouří a chladných večerů. I král větrů si s námi dá dostaveníčko. Je také obdobím dovolených a nevyzpytatelného počasí. Merino je ten pravý přírodní, funkční materiál, který splní naše požadavky a touhy po dokonale příjemném pocitu. Největší specialisté na výrobu a zpracování jsou Norové. Ti říkají:

”Proč nosit výrobky z ropy, když nám příroda ukazuje, co je nejlepší pro zvířata, co je chrání před rozmary počasí? Nejlepším příkladem je ovečka. Ta má jeden oblek na celý rok.”

Merino vlna chrání před UV zářením

Merino vlna absorbuje nebezpečné UV záření a tím chrání kůži před sluncem. Ať už jsme na horské túře, na zahrádce nebo na pláži, máme dvě možnosti ochrany před spálením. Buď se namažeme krémy s vysokou UV ochranou nebo se budeme chránit oblečením, které je natolik příjemné. 

Přírodní materiál, který nezapáchá

Vlna zajišťuje zdravé mikroklima pro kůži, je antibakteriální. Vlnu nemusíte prát tak často, jako syntetické materiály, což z ní dělá přirozenou volbu pro výlety, kde se nechcete zabývat pravidelným praním oblečení.

Vlna reguluje tělesnou teplotu

Také v létě se můžeme setkat s častými změnami počasí. Merino vlna má chladivý efekt za horkého počasí. Dva dny panují nesnesitelná horka, pak přijde letní sprcha a bouře a náhle spadnou teploty pod dvacet stupňů. Pokud se nestihnete rychle obléci a zmoknete, triko z vlny vás zahřeje, protože vlna jako jediná umí zvýšit teplotu, když se namočí. Tak a teď víme proč ovečka přežije déšť a sníh v zimním období. 

Nejšetrnější materiál k přírodě

Ovčí vlna pochází z přírody a je rozložitelná. Má samočistící vlastnosti. Výroba vyžaduje méně vody. I díky méně praní šetříme vodu a tím i přírodu. Musíme ji prát v prostředku, který je šetrný k vlně, ekologický. Přírodní prací prostředky  Bio WASH jsou vyrobené ze 100% přírodních mýdlových ořechů.

Všechny báječné vlněné Merino produkty norské značky Kari Traa najdete na stránkách For Girls By Girls.