Recept – Italské tiramisu S&M pro Kari Traa

Honí Tě mlsná a pátráš co je to pravé? Tak už nemusíš – naše tiramisu Tě vždycky zachrání! Pozor, je vysoce návykové a nezaručujeme, že je to ideální nápad když čekáš návštěvu – pokud jsi totiž na stejné vlně jako my dvě, mohlo by se stát, že pro návštěvu zbyde už jen vylízaná miska.

A co na něj budeš potřebovat:

  1. Silné espresso – my použily Nespresso Nicaragua.
  2. Amaretto 50ml – kup radši větší flašku, tiramisu bude totiž 2 hodiny chladnou v lednici a ty budeš mít čas probrat s kámoškou nad sklenkou (možná 5ti) celý vesmír!
  3. Žloutek (2ks) vel.M (výběhový chov).
  4. Krupicový cukr 50 gramů – žádný xylitol, apod. Vynech jednou umělá sladidla a oslaď si den, malé množství cukru ještě nikoho nezabilo!
  5. Doporučujeme – mascarpone Italian z Lidlu. Po otevření je důležité zkontrolovat čerstvost minimálně dvěmi lžičkami přímo do pusy.
  6. Smetana ke šlehání 100 ml – zbytek z 250 ml dej kocourovi nebo partnerovi do svíčkové. Pokud si na pomoc při přípravě pustíš pod ruku všežravého parťáka, tak se o zbytky nemusíš obávat. Budeš ráda, když ti vystačí množství akorát do krému.
  7. Cukrářské piškoty.

Kakaový prášek 2 lžíce – my využily kolagenové kakao, které je dražší, ale vystačíš si krásně i s klasickým holandským – jazykem se budeš oblizovat úplně stejně ne-li víc!

Pokud máš všechno důkladně připraveno, jdeme rovnou na věc!

Připrav si espresso. Do odměřeného množství Amaretta, připraveného ve větší misce, přidej kávu.

Žloutky s cukrem smíchej v obyčejné misce. Některé recepty v minulosti po nás chtěly ohnivzdorné misky a vodní lázeň, ale skvěle se obejdeš i bez těchto dvou pomocníků, to máme několikrát vyzkoušené. S mlsným jazýčkem za zadkem stejně na takové věci nemáš čas, jinak přijdeš o veškeré připravené suroviny.  Míchej dokud můžeš. Do hladka samozřejmě. Pokud se ti povede míchat až do zesvětlení, jsi na správné cestě!

Abys nezašpinila další mísu, přidej ke vzniklému krému postupně mascarpone a míchej, ochutnávej, míchej, tady si trochu mákneš, to je nejdůležitější část – obě hmoty se musí spojit a znovu důkladně ochutnávej.

Ušlehej si šlehačku a přimíchej ji k mascarpone se žloutkovým krémem. Snaž se zachovat vzduchové bublinky – jde ti přece o lehký, nadýchaný krém. Pokud chceš být rebel a tlačí tě okolnosti, jako snězení krému, ještě před dokončením tiramisu – tak šlehej dokud bublinky nezmizí a dokud se ti to nezdá samozřejmě dost ušlehaný. Ne až moc, tak akorát!

Nachystej si misky a můžeš se pustit do skládání piškotů. Piškoty namáčej do kávy s amarettem a skládej je vedle sebe do pekáče. Znovu můžeš pro jistotu ochutnat.

Když spotřebuješ polovinu piškotů, přelij jen polovinou krému. Vylož na něj druhou vrstvu namočených piškotů a vyškrábej zbylý krém z misky. Ochutnáváš? Protože jedině tak budeš ty i tvůj parťák brutálně vytočená, že vám došly hotové ingredience. Tady to může být osudová chvíle – pokud máš takového parťáka, jako jsme my dvě, tak možná budeš mít chuť sežrat i parťáka, že už nemáš čím potírat.

Poslední nejtěžší krok – spolu s parťákem v totálním souznění a zenu přes sítko poprašte tiramisu kakaem a nechte v lednici alespoň dvě hodiny – když to vydržíte.

Nezapomeň se s hotovým produktem půl hodiny fotit a omylem vyklopit na zem.

Samozřejmě jako podstatnou věc bereme u vaření dobře vypadat a proto doporučujeme pohodlné oblečení:
Kari Traa – Merino triko + legíny Tirill = @fitnessznebes 
– Mikina Rothe + Ellen legíny = @mishell_ridgeback_yoga

Dobrou chuť a těšíme se na vaše výtvory. Foťte a označujte nás všechny zmíněné, rádi budeme sdílet a závidět to vaše!

Čágo belo!

Ambasadorky Míša & Sandy