Dominka Smolková je novou tváří značky Kari Traa a má k tomu své pádné důvody.Propaguje totiž ZERO waste styl života. Tedy styl, který je udržitelný, eko-friendly a šetrný k životnímu prostředí. Dominika bydlí v podkrovním bytě, kde po jejíma rukama vznikají různé ekologické přípravky a zdravé recepty. Proto ji také na instagramu najdete pod přezdívkou @receptyzpudy. Dominika se pro FOR GIRLS by GIRLS rozpovídala jak to celé začalo a proč se stala tváří značky Kari Traa.

Jak to vlastně celé začalo?

Ve svém okolí jsem si začala všímat toho, kolik lidé vyprodukují zbytečných odpadků. Přišlo mi, jako by lidé úplně přestali vnímat přírodu. To mě donutilo zamyslet se nad tím, zda bych s tím mohla něco udělat a ulehčit tak přírodě a životnímu prostředí.

Proč jsi se dala na propagaci zero waste stylu života?

Uvědomila jsem si, že odpadky nejsou jen odpadky, co vyhazujeme do koše, ale i do odpadu při praní a mytí nádobí. Vyrobila jsem, proto vlastní eko prací prášek. To se osvědčilo, měla jsem radost. Lidem se to líbilo, sledující začali přibývat a snažili se používat mé recepty. Vyzkoušela jsem potom vyrobit i šampon, mycí prostředek, odličovač, deodorant a zubní pastu. Stále se snažím vymýšlet další recepty a moc mě to baví. Cítím to jako své poslaní, že můžu lidi inspirovat k tomu, aby se k planetě chovali ekoLOGICKY.

A proč půda?

Protože bydlím v podkrovním bytě:)

Proč mám ráda značku Kari Traa?

Značka Karitraa mě naprosto okouzlila hned z několika důvodů.Miluji severskou kulturu a hygge styl. Mám ráda kvalitní oblečení, udržitelné materiály, fairtrade a bio produkty. Karitraa jde prostě ruku v ruce s mojí eko filozofií. Vyrábí totiž kvalitní nadčasové kousky, které vydrží opravdu dlouho a já nemusím tolik utrácet za oblečení.

Dalším benefitem je to, že je tato značka navržena ženou pro ženy. Mám ráda, když ženy drží spolu. I přesto, že jsme ve 21.století, je stále zakořeněno někde hluboko v nás, že jsou ženy slabší článek než muži a zaslouží si méně. Není to tak a jsem ráda, že Karitraa ukazuje tu pravou WOMEN POWER.

Sportuješ ráda?

Mým koníčkem je hlavně běh a horská turistika. KariTraa mě nikdy při fyzické aktivitě nezklame, a ještě vypadá skvěle a šik.

 

Děkuji za to, a je mi velkou ctí být ambasadorkou této značky.

 

Moje Motto: Have less, do more, be more. = Mít míň, dělat víc a být víc!