KARI TRAA – žena, která mění současné trendy

Fanouškům freestylového lyžování je jistě jméno úspěšné držitelky několika olympijských medailí dobře známé. Nicméně opominout by ho neměly ani aktivní sportovkyně, prahnoucí po funkčním a maximálně pohodlném oblečení, které je podpoří v dosažení jejich cílů.

Start úspěšné kariéry

Kari Traa se narodila 28. ledna 1974 v norském Vossu. Kariéru začala s kulichy a čepicemi, které si Kari pletla mezi závody, protože dostupné pokrývky na lyžařskou helmu jí z mnoha důvodů nevyhovovaly. Obdarovávala jimi své přátele a známé a zároveň si přizpůsobovala vlastní lyžařskou výbavu tak, aby ji v ničem neomezovala. S normálními ženskými křivkami si totiž dokázalo poradit jen velmi málo výrobců sportovního oblečení. Užitečný koníček postupně přerostl v něco víc a na samém konci cesty stálo založení nové módní značky Kari Traa, vytvořené ženou pro ženy v norské obci Voss.

Sportovní oblečení ušité s maximálním pochopením pro ženské potřeby

Aktivní a sportovní životní styl klade ženám do cesty množství překážek. Kromě mnohdy těžce vyšetřeného volného času se hlavní pozornost upíná především k vhodně navrženému oblečení. Bundy a kalhoty, které na jednom místě škrtí, aby hned vzápětí nepříjemně odstávaly, nejsou výjimkou, a ještě větší problém nastává při shánění vhodné podprsenky, která by zabránila bolestem způsobeným pohybem a zároveň ňadra nezdeformovala do nepřirozeného tvaru.

Milovnice funkčního pohodlí Kari Traa proto navrhla (a samozřejmě vyzkoušela) speciální dámské střihy pro bundy i kalhoty, které následně upravila i pro mikiny, kalhotky a podprsenky. A jsou to právě posledně jmenované, které si pro svou unikátnost zaslouží obsáhlejší zmínku. Ty od Kari mají vyztužená ramínka a unikátní systém zapínání, který jejich majitelky nezradí ani při těch nejnáročnějších činnostech. Pohodlí zajistí bezkosticové provedení a jedinečnou funkčnost zase použití dvou druhů rychleschnoucích látek s různou směrovou strečovostí.

Neodpustitelným hříchem by bylo zapomenout na nápadité vzory a osobité zpracování kolekce Kari Traa. Všechny ženy se totiž chtějí především líbit a nezáleží na tom, jestli jsou zrovna na hodině zumby nebo na orientačním běhu. Vlněná móda u nás navíc není až tak obvyklá, takže potkat jinou ženu ve stejném oblečení je velmi nepravděpodobné. Vlna navíc příjemně hřeje, nezapáchá a snadno se udržuje.

Přečti si unikátní rozhovor z března 2018!

 

Úspěch nejen v odvětví módy

Jakož to norská freestylová lyžařka vyhrála Kari Traa zlatou olympijskou medaili v jízdě v boulích na zimních olympijských hrách v roce 2002, skončila druhá v roce 2006 a třetí v roce 1998.

Je také čtyřnásobným mistrem světa z roku 2001 (jízda v boulích + paralelní jízda v boulích) a 2003 (paralelní jízda v boulích + jízda v boulích) a je taky majitelkou tři stříbrných medailí (jízda v boulích a paralelní jízda v boulích v roce 1999, a paralelní jízda v boulích v roce 2005). Celkem dosáhla obdivuhodných 37 vítězství ve světovém poháru.

Norská móda exkluzivně

Zjistěte i vy, proč tolik žen propadlo kouzlu norské módy značky Kari Traa. Prohlédněte si tyto oficiální české stránky Kari Traa a podlehněte kráse dámské sportovní módy zachycené v katalogu ve skutečně adrenalinových situacích nebo se jen letmo pokochejte pestrou paletou barev a vzorů, které si okamžitě zamilujete. Vaše letošní MUST HAVE pro aktivní život konečně získalo jméno.