POKYNY PRO PRANÍ A POUŽÍVÁNÍ

JAK SE MAJÍ PRÁT PRODUKTY ZNAČKY KARI TRAA?

Postupujte podle pokynů na praní uvedených na každém oděvu. Pokud se některé nečistoty těžko odstraňují, použijte odstraňovač skvrn.

PÉŘOVÉ OBLEČENÍ

Oblečení před praním otočte naruby. Perte na jemné praní při 40 stupních. Dejte dovnitř 4-5 tenisových míčků, které pomohou rovnoměrně rozložit peří v bundě. Nepoužívejte aviváž. Vymáchejte nejméně 5 krát pro důkladné odstranění pracího prostředku a případného slepení peří. Ždímejte max. 30 vteřin, poté sušte v sušičce při max. 60 stupních. Je důležité, aby oděv nezůstával dlouho ve vodě.

OBLEČENÍ S MEMBRÁNOU

Oblečení před praním otočte naruby. Doporučujeme spustit další proplachovací cyklus při praní oděvů z membrány pro dokonalejší vymáchání. Nepoužívejte aviváž! Oděvy nesmí být ždímány, musí se nechat odkapat. Při dlouhodobém užívání doporučujeme znovu impregnovat vnější tkaninu. Impregnace musí být určena pro prodyšné syntetické materiály.

FLEECOVÉ VÝROBKY

Perte samostatně na rubové straně. Pokud výrobek obsahuje žehlící symbol, žehlete pouze na rubové straně. Po praní výrobek důkladně vymáchejte. Nesušte v blízkosti intenzivního teplého zdroje.

VÝROBKY Z JEMNÝCH MATERIÁLŮ

Používejte neagresivní šetrné prací prostředky určené pro praní jemných materiálů. Vhodný je například prací prostředek Biowash. Výrobky žehlete za vlhka při teplotě stanovené symbolem. Po ručním praní výrobky neždímejte kroucením, aby nedošlo k narušení jemné struktury nebo švů výrobku. Výrobky sušte na rubové straně, nevystavujte je přímému slunci.

VÝROBKY Z TMAVŠÍCH BAREV A ODSTÍNŮ

Perte na rubové straně. Při praní důsledně dbejte na dokonalé rozpuštění pracího prostředku. Po praní v pračce, zejména při její maximální náplni, výrobky řádně vymáchejte, aby byly odstraněny zbytky pracích prostředků, které mohou zanechat světlé skvrny.

BAVLNA

Před vložením do pračky obraťte oděv naruby a především pečlivě zapněte všechny zipy včetně suchých. Volte kratší programy určené na jemnější tkaniny. Nepoužívejte aviváž. Používejte pouze prací prostředky určené pro daný typ oděvu.

VLNA

Aby byly zachovány přírodní vlastnosti merino vlny a oblečení v co nejlepším stavu, musí se s ním správně zacházet. Vlněné výrobky perte minimálně, až když jsou skutečně znečištěny. Výrazně si prodloužíte životnost oděvu. Bezpodmínečně provádějte údržbu podle uvedených symbolů na každém oděvu. Perte v programu určeném na vlnu. Používejte výhradně prací prostředky určené na vlnu. Před praním obraťte prádlo naruby. Nepoužívejte aviváž. Před prvním nošením doporučujeme nové spodní prádlo vyprat. Při prvním praní perte prádlo samostatně, nebo se stejně barevnými oděvy. Může dojít k uvolnění barvy a tím k obarvení jinak barevného oblečení. Jelikož je vlna velice jemný přírodní materiál, může být napadena moly. Proto nutně používejte při skladování přípravek proti molům. Reklamace se nevztahuje na mechanické poškození tkaniny uživatelem a na dírky ve tkanině způsobené moly. Běžný prací prostředek je alkalický a obsahuje enzymy a ty mohou poškodit správnou funkci vlněného vlákna. Na praní používejte výlučně prací prostředek Biowash na vlnu s lanolinem. Jde o 100% přírodní produkt neškodící životnímu prostředí, jeho používání je zároveň cenově výhodnější. Biowash je také ideální prací prostředek pro alergiky.

SVETRY S OBSAHEM VLNY ČI BAVLNY

Při praní v pračce používejte program na vlnu. Používejte jemné prací prostředky (např. Biowash) určené pro vlnu, a to pro praní v ruce i v pračce. Při máchání postupně snižujte teplotu lázně, aby nedošlo k vysrážení nebo deformaci, zejména u vlněných výrobků. Výrobky po praní odvodněte, pokud stanoví symbol (program vlna), mírně odstřeďte nebo odvodněte v rozprostřeném stavu v ručníku, nikdy neodvodňujte ručním ždímáním – kroucením. Výrobky po odvodnění vytvarujte a sušte nejlépe ve vodorovné poloze. Při sušení výrobky nezavěšujte na šňůru, nezajišťujte kolíčky ani jiným nevhodným způsobem.

Pro veškeré praní používejte prací prostředek Biowash, který je vhodný na šetrné praní péřových, membránových i bavlněných oděvů.

PDF návod ke stažení CZ/SK