Udžitelnost značky KARI TRAA

INICIATIVA

“Pokud jde o udržitelnost, měli bychom být méně jako konkurenti a více jako partneři.” Pojďme společně najít řešení! “

Kari Traa

 

Naše nová udržitelná kolekce Wastelayer právě skončila a není pochyb o tom, že jsme hrdí na naše první oblečení vyrobené ze zbytků recyklované látky a dřevní buničiny a bavlněných vláken.
Ale zatímco slavíme malé kroky, je příliš brzy na to, abychom získali zlatou medaili. Pokud jde o udržitelnost, je třeba udělat více práce.

 

 

Orientace v udržitelnosti může být složitá a obtížná. Čím více jsme hledali odpovědi, tím více otázek jsme měli. Vezměme si jako příklad recyklaci: je udržitelnější používat recyklované látky, když vytváříme nové kolekce, nebo vytváříme kolekce, které lze snadno recyklovat?

Existují vágní pojmy, povrchní řešení a hlášky, díky nimž je téměř nemožné učinit skutečně udržitelná rozhodnutí. Greenwashing má tendenci dostat to nejlepší z nás. Není divu, že se mnoho spotřebitelů (a společností podobně) cítí tak zmateně.

 

 

A to nás zavedlo sem: udržitelnost již nemůže být módním slovem, kontrolním seznamem, nápadem. Musí to být realita, pro kterou máme společně s naším průmyslem prioritu. Máme dost každého, kdo pracuje v silech – na chvíli zapomeňte na to, že jste konkurenti. Pojďme společně pracovat na společném řešení. Chceme sdílet vše, co víme o udržitelnosti, jak se spotřebiteli, tak se značkami. Nakonec udržitelnější přístup bude ku prospěchu nás všech. Chceme přispět k další transparentnosti, abychom se všichni mohli lépe orientovat ve složité krajině udržitelnosti.

Abychom vám ukázali, že jsme all-in, sdílíme naprostou transparentnost toho, jak jsme vytvořili kolekci Wastelayer. Doufáme, že ostatní mohou najít inspiraci z našeho učení o tom, jak se stát udržitelnějším. Možná někdo jiný vyvinul ještě robustnější program využívající zbytky tkanin a může nás poučit o jejich úsilí o udržitelnost?

Zároveň doufáme, že najdeme odpovědi na mnoho otázek, které ještě máme. Možná můžeme najít společná standardizovaná řešení pro mnoho společných výzev, kterým čelíme?