Už jsi slyšela o zázračném japonském čaji Matcha? Pokud ne, potom se připrav na pořádnou pecku, protože všechny jeho blahodárné účinky tě naprosto dostanou! Tento čaj je v současnosti považován za jednu z nejsilnějších superpotravin na trhu.

Japonská tradice

Pití Matcha tea má v Japonsku opravdu dlouhou tradici. Tento čaj pochází z čajovníku, který se pěstuje speciální technikou a pouze elitní japonští farmáři znají opravdové tajemství jeho výroby. Sběr čaje začíná na začátku května a složitým postupem se z surových listů stane absolutně jemný prášek. Kvalitní Matcha poznáte nejen podle sytě zelené barvy, ale také podle nasládlé a jemné chuti.

Výhody čaje Matcha

Existuje spousta studií, které se zabívají pozitivními účinky zelených čajů. Proč ale zrovna Matcha tea stojí za pozornost? Jednoduše proto, že tento čaj se nelouhuje, ale přímo konzumuje. Díky tomu se jeden šálek Matcha vyrovná zhruba 10 šálkům běžného zeleného čaje. A právě jeho příprava je obrovskou výhodou. Připravit si kvalitní zelený čaj ti zabere docela dost času, kdežto Matchu stačí vysypat do shakeru, přidat například citron a je hotovo! Naprosto ideální řešení do práce nebo na cesty.

Další výhodou je vysoký obsah antioxidantů, kterých Matcha obsahuje až 5x více než najdeš v běžně prodávaných potravinách. Tento čaj používají budhističtí mniši jako prostředek k relaxaci a meditaci, právě proto, že uklidňuje a pomáhá k udržení jasné mysli a pozornosti. Navíc posiluje paměť a koncentraci a zvyšuje energetickou hladinu a výdrž. Tedy pokud studuješ, nebo se potřebuješ soustředit v práci či při řízení, je Matcha naprosto ideální. Každá z nás asi někdy zkusila různé detoxikační diety či metody. Díky speciálnímu pěstování má čaj Matcha vysokou hladinu chlorofylu, který mu zajišťuje nejenom nádherně zelenou barvu, ale hlavně silné detoxikační schopnosti.

Tak a teď něco pro nás ženy! Je prokázáno, že čaj Matcha pomáhá tvému tělu spalovat kalorie až 4x rychleji! To znamená, že funguje jako účinný spalovač, a navíc bez vedlejších účinků, které často doprovázejí chemické spalovače.

To ale pořád není vše. S přicházejícím podzimem nás za chvíli nás čekají i zimní mrazy a plískanice. I proto je právě teď ideální čas začít pít Matcha tea. Ten totiž posiluje imunitní systém díky velkému množství vitaminů (A, E, C), minerálů (železo, vápník, draslík, zinek) a vlákniny. Díky katechinům má navíc antibiotické vlastnosti, které podporují celkové zdraví. 

 

Prostě dokonalý

Je neuvěřitelné, že všechny výše uvedené vlastnosti má na svědomí příroda. Pití tohoto čaje bude mít blahodárné účinky na tvé zdraví, a co je paráda, můžeš Matchou nahradit klidně i kávu. I v něm je totiž obsažený kofein. Jak už bylo řečeno, jeho nespornou výhodou je rychlá a snadná příprava. Stačí si pořídit malé šáčky, shaker a máš vystaráno, a je jedno, jak hektický tě čeká den. Můžeš ho pít jak teplý, tak studený, vylepšovat si jej například citronovou nebo ananasovou šťávou a přidávat jej do pečení či jiných receptů.

Pokud jsi dočetla až sem, určitě s námi budeš souhlasit, že zázračný Matcha tea tě dokáže udělat šťastnější, zdravější a krásnější. Stejně jako Kari Traa!:-)