Na základě zkušeností od trenérů, ale i samotných běžkyň z Jdu běhat, běžeckých kurzů pro ženy jdubehat.cz, Ti přinášíme tipy ušité na míru (nejen) začínajícím běžkyním. Proč je běhání v zimě lepší než v létě? Máme pro to hned několik důvodů a k tomu i pár tipů pro zimní běhání navrch.

Oproti létu, kdy není před teplem občas úniku je zima skvělá v tom, že se díky běhání můžeš zahřát a dostat se na příjemnou provozní teplotu.

Na běh v chladnějším počasí není třeba se tolik “nabalit”, jako když jdeš do města. Tenké a funkční oblečení, které můžeš různě vrstvit, je ideální. Když se oblečeš tak, že je Ti při prvním kontaktu s venkovním vzduchem zima, tak je to správně. Jakmile se totiž dáš do klusu, tak sama po prvních pár metrech ucítíš, jak se tělo začíná zahřívat.

Během svého výběhu si nedávej dlouhou pauzu, aby jsi nevychladla. Udržuj se pořád v pohybu a nezapomínej, že chůze je také pohyb vpřed, takže náročnější část tréninku raději rozchoď a nezastavuj se. Na závěr si po tréninku dopřej v teple protažení svalů, které si Tvé tělo zaslouží. Pak už stačí jen horká sprcha a užívat si účinky hormonů štěstí.

Slovy běžkyně Lucky: “Mám ráda běhání v zimě, protože mi je v zimě stále zima, a když si jdu zaběhat, tak se zahřeji natolik, že ještě hodinku potom se cítím teple, svěže a je to ten dobrý pocit.

 

Poslechni si na vlastní uši, proč mají běžkyně rády běhání v zimě v tomto krátkém videuBěh je na zahřátí lepší než deka a kakao.

Přejeme Ti, ať Ti běhání dělá radost i v zimě.

Jdu běhat